Thursday, March 25, 2010

Streamyx buat hal lagi..

Assalamualikum, kawan-kawan semua, aku nak mintak maaf banyak-banyak sebab tak dapat nak balas kau orang punya lawatan kat blog aku. Hampir 3 hari dah tak blogwalking... streamyx buat hal lagi...
Kepada yang datang kat blog aku , terimakasih diucapkan. Aku pun tak dapat nak klik kau punya iklan. Tapi kau orang tetap datang juge kat blog aku yang teramat simple nie...
nanti aku cube balas kunjungan kau orang. Insyaallah...

Friday, March 19, 2010

Kisah Wanita Penzina


PADA suatu senja, seorang wanita berjalan terhuyung-hayang. Pakaiannya yang serba hitam menandakan bahawa dia berada dalam dukacita.

Kulit wanita itu bersih. Badannya ramping dan wajahnya ayu. Namun, kesedihannya tidak dapat diceriakan dengan wajahnya yang cantik itu.
Kepedihan dan kesedihan yang amat sangat jelas terbayang pada wajah wanita itu.
Wanita itu bagaikan hilang punca dan tidak tahu apa hendak dilakukan bagi mengubati kelukaannya.
Dia kemudian melangkah perlahan-lahan menghampiri rumah Nabi Musa. Diketuknya pintu rumah Nabi Musa

Sunday, March 14, 2010




Hati (al-qalbu)

Hati (al-qalbu) ialah segumpal daging yang berbentuk panjang bulat yang terletak di dada sebelah kiri, iaitu segumpal daging yang rongga-ronga tempat darah hitam yang menjadi sumber dan tempat penyimpanan roh (nyawa). Hendaklah anda ketahui, bahawa dalam bentuk dan susunan manusia itu mengandungi empat macam campuran. Oleh itu terkumpullah padanya empat macam sifat,iaitu:

Tuesday, March 9, 2010

Tanda-tanda kedatangan Al-Mahdi



Hadis Nabi SAW dan Sabda Baginda, "Akan ada dua gerhana di bulan Ramadhan sebelum kedatangan Al-Mahdi"
(Ibnu Hajar Al- Haytami)

Video "Rancangan Barat Memecah belahkan Umat Islam"

VIDEO MENARIK "RANCANGAN BARAT MEMECAH BELAHKAN UMAT ISLAM"